Почетна > Живот и стил
Живот и стил

5 ствари које никада не би требало да сушите у машини: Моћи ћете само да их баците

Неке ствари које ставите у машину за сушење веша могу да постану неупотребљиве.
Фото: Pexels/Karolina Grabowska

Машина за сушење веша представља спас за многа домаћинства, посебно од јесени до касног пролећа. Али, док ће већина ствари из машине за сушење веша изаћи спремна за облачење, дотле би неки комади могли да буду спремни само за канту за ђубре.

Неселективно стављање ствари у машину за сушење веша могло би да их уништи, упозорава ТикТокерка позната као @TrueEarthMovement, експерт за одржавање гардеробе.

Она открива које ствари никада не би требало да стављате у машину за сушење веша.

1. Ствари са еластином

– Превише топлоте може да утиче на то да материјал изгуби растегљивост – каже ТикТокерка.

2. Гардероба са шљокицама и перлицама

Шљокице и перлице на гардероби чине да она делује љупко и шармантно, али сва та гардероба мора да буде третирана на посебан начин.

Није дозвољено ни прање у машини, нити другачије сушење осим на ваздуху, јер постоји велики ризик да ће се шљокице и перлице изгубити сјај. Такође, током прања или сушења у машини постоји ризик да и шљокице и перлице отпадну.

Коначно, третирање гардеробе са нашивеним шљокицама и перлицама у машини за прање или сушење веша може да резултује кваром машине, јер ситни украси могу да спадну са гардеробе и заврше у унутрашњости једне или друге машине, онемогућавајући им да раде свој посао.

3. Доњи веш

Сушење доњег веша у машини убрзаће пропадање еластичне траке око појаса. Зато експерт за одржавање гардеробе каже да је много боље сушити доњи веш на ваздуху.

4. Хулахопке и хеланке

Поред тога што ће се изгужвати, хулахопке и хеланке ће изгледати развучено и растегљено ако их сушите у машини.

5. Вунене ствари

Многе домаћице већ знају да џемпери, прслуци, капе, шалови и рукавице од вуне губе форму када се спусте у машину за сушење веша. Уколико немате такво знање, учите из туђих грешака. И верујте нам на реч.

Želite da vam ruže duže traju? Potrebna vam je kašičica ovog začina

Преузмите андроид апликацију.