Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Да Нови Сад буде „под конац“

Радници ЈКП „Градско зеленило“ били су изузетно вредни и ангажовани на просторном уређењу Града Новог Сада и околине.
Фото: угзинс

Локалитет нове Ковид болнице на Мишелуку скоро је у потпуности опремљен, а радови на објекту завршени су пре истека уговореног рока. Планирано је да овај објекат већ од септембра почне да прима прве пацијенте, па се финиширају радови просторног и хортикултурног уређења кружног тока на приступној саобраћајници која води до објекта.

Фото: угзинс

У Футошком и Дунавском парку постављене су нове табле које посетиоце обавештавају о кућном реду и правилима понашања током боравка у парковима.

Фото: угзинс

Такође, постављене су и табле које посетиоце обавештавају о неким сталним „гостима“ паркова на које би требало обратити пажњу и чији би животни простор требало поштовати.

Фото: угзинс

Треба напоменути да ово није једина инвестиција у новосадске паркове, јер су у плану нови заливни системи за бујније зеленило у парковима и још неким локацијама у граду.

Приводе се крају грађевински радови на реконструкцији, санацији и адаптацији зграде Дома здравља „Нови Сад“ на Лиману 4, па ће Град Нови Сад постати богатији за још један савремен здравствени објекат.

Фото: угзинс

Као и у случају Ковид болнице на Мишелуку, паралелно са завршетком грађевинских радова, ради се на просторном и хортикултурном уређењу око самог објекта.

Радове на реконструкцији, санацији и адаптацији зграде Дома здравља „Нови Сад“ су финансирали Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије и Град Нови Сад.

Фото: угзинс

Амброзија је инвазивни коров који узрокује алергијске реакције код све више људи. Град Нови Сад сваке године обезбеђује средства за послове мониторинга и сузбијања амброзије на јавним површинама на територији целокупне општине.

Фото: угзинс

Радници ЈКП „Градско зеленило“ тренутно су ангажовани на кошењу амброзије у Ветернику и Ковиљу.

Прочитајте и погледајте још вести о актуелним дешавањима у Граду Новом Саду.

 

Преузмите андроид апликацију.