Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли знате како се правилно користи коректор?

Како се правилно користи коректор? Ове грешке додају године
Фото: Pexels/George Milton

Коректор може да учини много ако знамо како правилно да га користимо.
Много жена не користи коректор за подочњаке, а требало би, кажу стручњаци за шминку. Чак и ако немате стално тамније колутове испод очију, коректор треба да имате у несесеру бар за оне дане кад сте уморнији него иначе.

Такође, коректор добро дође да прекријете старачке флеке, пигментације и црвенило које вам се, евентуално, појавило на лицу. Захваљујући густини, он ће много боље „избрисати“ све ове несавршености него пудер.

Мода налаже и да се мало јаче нагласе јагодице, па коректор можете да користите и уместо хајлајтера – довољно је неколико тачкица које ћете пажљиво изблендати. Поред јагодица, можете га нанети и на саму средину носа, као и на „Купидонов лук“ – изнад самог средишта горње усне.

Кад је реч о примарној функцији коректора – за подочњаке, тајна његове примене је у количини и месту наношења. Код првог, не смете претерати, јер ће се сав вишак брзо скупити у борицама.

Што се тиче самог места, најбоље је да почнете код унутрашњег дела ока, а само малу количину размажете благим тапкањем врхом домалог прста, све до спољашњег. И не само то! Многим женама уопште није потребно да мажу коректор на спољашњи угао подочњака.

Најтамнија је кожа обично на унутрашњем, а додатно треба обратити пажњу на унутрашњу страну корена носа. Ту често остане таман део, а комотно се може ставити коректор, јер бора готово да и нема, чак ни у познијим годинама.

Коначно, коректор треба увек сетовати. За то користите најфинији пудер, можете и безбојан, а испробајте да ли вам више одговара четкица, сунђер или јастучић из пудријере.

Немојте се одмах обесхрабрити ако коректор „из прве“ не изгледа како сте замислили. Потребно је мало вежбе, као и потрага за одговарајућим производом за ваш квалитет коже. Али кад га једном пронађете, биће то „љубав“ за цео живот.

Vazelin za lepu kožu, nokte i trepavice

Преузмите андроид апликацију.