Почетна > Живот и стил
Живот и стил

4 фразе које никада не треба да употребљавате у току разговора

Избегавајте ове фразе уколико желите да орасположите саговорника.
Фото: Pexels/Ekatarina Bolovtsova

Сви ми понекад мислимо да смо рекли праву ствар људима у окружењу. Међутим, иако мислите да сте овим фразама некоме поправили дан, или да сте му упутили комплимент и усрећили га, често то није случај. Ове реченице могу имати скривено значење и због тога, ако имате добре намере, немојте их говорити, већ их замените адекватним саветима и коментарима који ће има много више значити од учесталих фраза.

„Како си лепо смршао/ла“

Овај добронамерни коментар може открити да сте јако критични. Рећи некоме да је изгубио пуно килограма сугерише да је та особа раније изгледала непривлачно. Уместо тога, будите позитивни и дајте им комплимент да добро изгледају.

„И овако си био/ла превише добар/а за њу/њега“

Ова фраза сугерише да се никада нисте слагали са избором који је особа којој се обраћате направила. Можете одати утисак да је нисте подржавали и да сте лагали о томе да вам се њен партнер свиђа.

Такође, ова реченица може значити и да та особа има погрешне изборе и да не зна шта је за њу добро. Пружите јој подршку у тешким тренуцима и окрените се ка будућности.

„Како год ти желиш“

Ова фраза може деловати као незаинтересованост. Чим је нека особа баш вас изабрала да вам постави неко питање, то значи да је занима ваше мишљење о томе.

Уколико је ваш одговор ова фраза, то може звучати као да не желите да учествујете у разговору и као да вас не занима питање, у неким ситуацијама чак и да вам није стало до особе која је питање поставила. У оваквим ситуацијама изнесите своје мишљење.

„Као што сам већ рекао/ла“

Сви заборављају с времена на време. Немојте се љутити због тога. Та особа сигурно није намерно заборавила информацију коју сте јој рекли.

Овако ћете звучати љутито и скренућете пажњу са онога што је битно на тон којим причате о томе. Испричајте причу на занимљив и јасан начин и тако ће сигурно бити запамћена.

8 neprijatnih pitanja sa kojima se suočavaju roditelji blizanaca

Преузмите андроид апликацију.