Почетна > Културна сцена

Културна сцена Нови Сад

У петак се одржава Читалачки клуб

У петак, 28. априла, са почетком у 19:00 часова, у просторијама Дигиталног омладинског центра Градске библиотеке (ул. Војводе Путника 1) одржаће се Читалачки клуб.
Фото: Градска библиотека

Тема овог сусрета је књига „Дани напуштености“ италијанске списатељице Елене Феранте. Модераторка Читалачког клуба биће Клаудија Слепчев, библиотекарка Градске библиотеке у Новом Саду.

О књизи:

Ретко када су темељи на којима почивају наше представе о томе шта значи бити мајка и жена овако отворено преиспитани. У Данима напуштености, Елена Феранте нам приповеда причу о стрмоглавом проклизавању једне жене у нешто што она назива „одсуством смисла“, након што је муж напусти и она остане сама са двоје мале деце.

Олгини „дани напуштености“ постају очајнички, опасан слободни пад у најмрачнија места њене душе, док лута празним улицама града који никада није научила да заволи. Када се затекне заробљена унутар четири зида свог стана, усред летњег таласа врућине, Олга је приморана да се суочи са својим духовима, потенцијалним губитком сопственог идентитета и могућношћу да се живот више никада неће вратити у нормалу.

Radno vreme Galerije Matice srpske tokom prvomajskih praznika

 

Преузмите андроид апликацију.