Почетна > Живот и стил
Живот и стил

3 ствари које већина жена ради, а мушкарци сматрају преваром

Није тајна да мушкарци и жене различито приступају везама.
Фото: Pexels/Rodnae production

Према речима стручњака за љубав, свако има своју дефиницију шта значи бити неверан у емотивној вези. Међутим, многи мисле да је дефиниција једноставна, али како кажу стручњаци, већина то мисли док се не нађе у некој ситуацији.

Једни тврде да је превара и дописивање, а други истичу да преваром сматрају само ако је партнер имао односе с другом особе.

С обзиром на то да мушкарци и жене различито приступају везама, те имају и другачији поглед на превару, девојка по имену Хана је разговарала с мушкарцима и на друштвеној платфморми „Јутјуб“ објавила видео у ком је причала шта људи сматрају преваром.

Три ствари које мушкарци сматрају преваром.

1. Чување тајни

Превара је скоро све што нисте вољни да кажете свом партнеру.

– Све што осећате да треба да сакријете од свог партнера или да га лажете о томе сматра се варањем – започиње причу Хана.

– Многи од мушкараца са којима сам разговарала помињу тајне и штетан утицај који могу имати на везе. За ове мушкарце, идеја да нешто што су урадили задрже у тајности од свог партнера је понашање које се рачуна као варање. У суштини, то значи да, ако су урадили нешто због чега се осећају кривим, толико кривим да то желе да задрже у тајности, то се такође може сматрати неверством – додаје она.

2. Емоционална превара

Хана каже да емоције или „ментални простор“ који дате неком другом спадају под превару.

– Неки мушкарци, баш као и неке жене, гледају на стварање емотивне везе са неким другим, осим са својим партнером, девојком или женом као на превару. Чин посвећивања свог времена или емоционалног простора и енергије неком другом, што бисте могли посветити свом партнеру, сматра се кршењем граница ваше везе – наглашава она.

3. Кршење договора

Комуникација је кључ, а мале лажи само воде до већих проблема.

– За већину мушкараца које сам интервјуисала, оно што сматрају издајом у вези зависи од правила која двоје људи успостављају од самог почетка. Могли бисте бити у отвореној вези и стога вам је „дозвољено“ да имате односе са другим људима, али ако урадите нешто што крши другу врсту договора, на пример не кажете свом партнеру да сте упознали неког новог, то би се рачунало као варање – открива Хана.

Grejanje loše utiče na sobne biljke, evo kako da ih zaštitite

Преузмите андроид апликацију.