Почетна > Живот и стил
Живот и стил

3 ствари које инспиришу мушкарца да се одлучи за брак: Љубав није на овој листи

Стручњак за везе открива да се мушкарци не заљубљују, већ одлучују кога ће волети.
Фото: Pexels/Photography maghradze

Да ли сте се икада запитале зашто се мушкарац са којим сте имале сјајну везу није оженио вама, већ је одвео пред олтар прву следећу девојку са којом се забављао?

Сазнање да младић којег волите није спреман да се венча са вама сигурно није пријатно, али би ситуацију могло да олакша сазнање да у томе нема ништа лично.

Наиме, како наводи стручњак за везе Џејмс Ален Ханрахан, разлика између мушкараца и жена је у томе што се мушкарци не заљубљују – они одлучују да воле и опредељују се за брак на основу три фактора.

1. Право време

Често сте чули да је прави тајминг све оно што нам је потребно. Ово се посебно односи на мушкарце.

Промишљени мушкарци своје одлуке заснивању на чињеницама, а не на емоцијама. Они морају да знају да се њихови циљеви крећу у правом смеру. Њима су потребни достигнуће, резултат и сазнање да су на правом путу.

А кад су на правом путу, онда одлучују ко ће им на том путу правити друштво. Зато је толико битан тајминг кад ћете се неком мушкарцу који вам се допада и са којим бисте волеле да поделите живот наћи у видокругу.

2. Уверење да ће вам побољшати живот

Пажљиви, емпатични мушкарци постављају себи једноставно питање кад упознају нову потенцијалну емотивну партнерку: “Како могу да јој учиним живот бољим него што је сада?”

Ако је одговор да то није у стању да учини, готово је извесно да ће продужити даље.

Овакви мушкарци се неће оженити све док не буду у позицији да направе стварну разлику у квалитету нечијег живота. Они морају да буду у стању да живот своје партнерке учине бољим.

Они су потпуно другачији од незрелих мушкараца који траже романтичног партнера који ће бринути о њима.

3. Његов степен зрелости

Ниво зрелости може да буде фактор који највише фрустрира, јер мушкарци могу годинама или чак деценијама да се понашају попут дечака, а онда да сазру “преко ноћи”. То објашњава њихове наизглед брзе одлуке кад покажу да су спремни да “стану на луди камен” и преузму бригу о породици.

Наравно, ово није потпуна мистерија.

Погледајте његов породични живот. Да ли су његови родитељи заједно? Какав је његов однос са мајком? Тужна је, али истинита чињеница да особе које су одрасле само уз једног родитеља често имају потешкоћа да се одлуче за заснивање породице. У матичној породици видели су модел по ком једна особа све преузима на себе.

На срећу, свако од нас има прилику да се промени. Али, исто тако, не заборавите да тешке борбе нису баш забавне и да енергетски умеју да исцрпе.

Сад је јасно шта мушкарца инспирише да се ожени – прави тренутак, спремност да некоме побољша живот и чињеница да је заиста сазрео.

9 razloga zašto su bebe tako neodoljive kada se rode

Преузмите андроид апликацију.