Почетна > Нови Сад

Нови Сад

Обележен 21. јун – Међународни дан јоге

НОВИ САД – Широм света, милиони практичара и љубитеља јоге славе 21. јун као Међународни дан јоге од 2014. године, када су Уједињене нације усвојиле резолуцију коју је подржало чак 177 земаља чланица, укључујући Србију.
Фото: Pixabay/Juuucy

Одличан повод да се у дивном природном амбијенту окупи око 40 вежбача свих генерација, који су вежбањем на изглед једноставних вежби истезања, снаге, опуштања и дисања, сетили радости које јога доноси. У Лиманском парку одржан је отворени час Јоге који је водила инструкторка Сандра Николин.

„О јоги увек говоримо о 4 облика здравља, физичком здрављу, менталном, друштвеном и духовном здрављу, ја бих рекла и емотивном, јер нам је данас то јако битно јер смо под утицајем овог модерног зивота стално под стресом, нервозни пуно обавеза, пуно разних задатака које треба да обавимо и ми сами и око породице и око деце, а ово је начин да данас избалансирамо све те облике нашег здравља и да живимо са мањим стресом“, каже Николин.

Суштина јоге није у телесним вежбама већ у проналажењу склада са самим собом, нашим окружењем и природом. Јога представља склад између човека и природе и препоручује се свима, чак и оним најмлађима.

Овај датум је од посебног значаја за све становнике планете. Изабран је баш овај дан јер се верује да има највише сунца од свих осталих дана у години. У многим градовима широм Србије је обележен овај дан, укључујући и Нови Сад.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.