Почетна > Бизнис
Бизнис

2021. година најбољег пословања Дојче Банке

Дојче банка је саопштила данас да је у 2021. остварила најбољи годишњи профит у деценији и да је већину трошкова вишегодишњег процеса реструктурирања пословања оставила иза себе.
Фото: Unsplash/Mika_Baumeister

Целогодишњи нето профит повећан је четири пута у односу на 2020. годину, на 2,5 милијарди евра, што је најбољи резултат Дојче банке од 2011, преноси агенција АП.

Приходи су порасли за 6,0 посто на 25,4 милијарде евра.

У четвртом кварталу, банка је успела да оствари нето профит од 82 милиона евра упркос већим преосталим трошковима реструктурирања у износу од 456 милиона евра, укључујући отпремнине за запослене који су проглашени технолошким вишком.

Банка је предложила дивиденду од 20 евроценти по акцији за 2021. годину, прву коју ће поделити акционарима од 2018.

Највећи допринос позитивном финансијском резултату Дојче банке дао је њен инвестициони сектор, који је забележио добит пре опорезивања у износу од 3,7 милијарди евра, што је пораст од 17 процената.

Банка је такође смањила губитке за кредите који се не отплаћују за 71 посто током прошле године, захваљујући пословном амбијенту ниских каматних стопа и економском опоравку од корона кризе, преноси Танјуг.

Дојче банка је такође навела да је већ подмирила 97 одсто трошкова реструктурирања који су били пројектовани до краја 2022.

Otvoren međunarodni sajam voćarstva „Agro Beograd 2022”

 

Преузмите андроид апликацију.