Почетна > Србија
Србија

2. октобра женска трка под слоганом „Ја то могу“ на Ади Циганлији

Традиционална Женска ДМ трка, најлепша трка у организацији БГД маратона, одржаће се 2. октобра на Ади Циганлији под слоганом „Ја то могу“.
Фото: Pixabay/Th G

„Очекујемо велики број припадница лепшег пола, кроз такмичење, шетњу или дружење. Иза слогана стоји идеја мотивације сваке жене која размишља да почне да се баве физичком активношћу, а наше је да их оснажимо и помогнемо на том путу“, изјавио је директор БГД маратона Дарко Хабуш.

Као и увек, фокус стављамо на квалитетну организацију, очекујемо нашу женшку тркачку елиту, као и оне које се баве рекреативно, али желимо да привучемо и велики број жена којима ће ова трка бити прва или припрема за финале, односно 36. БГД маратон у априлу, додао је Хабуш.

„Посебно бих нагласио сарадњу са Савезом особа са инвалидитетом и важно је што ће велики број дама учествовати на трци. Такође, уз нас је Удружење „Мама фит“, које ће такође имати представнике, труднице и мајке са малом децом“, истакао је Хабуш.

Ресорна менаџерка маркетинга и комуникација ДМ Србија и Северна Македонија Светлана Јовановић Митић изјавила је да је партнерство са „Женском трком“ природно.

„Ми смо већински женска фирма, жене се све више интересују и за трку и физичке активности и најважнијење да што више жена мотивишемо да се укључе“, истакла је Јовановић Митић.

Амбасадорка Женске трка је некадашња кошаркашица Наташа Ковачевић,

Трка стартује у 10 сати, трчи се круг око Аде Циганлије дужине 7,7 километара, а већ је оборен рекорд по броју пријава, за сада више од 1.300 учесница.

 

Mali: Srbija ima najniži javni dug u regionu

Преузмите андроид апликацију.