Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

1.800 манифестација туристичког карактера у Војводини током године: Карте за Новосадске дане пива већ у продаји

На данашњој конференцији за медије одржаној поводом “Новосадских дана пива”, који нас очекују првог викенда новембра, говорили су Никола Булатовић, организатор ове манифестације, као и музичар Миле Кекин, извршни директор Новосадског сајма Борис Надлукач и Палимир Тот, заменик покрајинског секретара за привреду и туризам.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Надамо се да ће овогодишњи “Дани пива” надмашити прошлогодишњи догађај, у ком је присуствовало више од 10.000 људи на Новосадском сајму – рекао је Булатовић.

Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Специјални гост и припадник популарног бенда “Хладно пиво”, Миле Кекин, обратио се присутнима и открио шта посетиоци могу да очекују на популарним “Данима пива”:

– Певаћемо нове песме, односно испромовисаћемо мој нови албум који је изашао. Певаћу такође и песме “Хладног пива”, с обзиром да имам припремљен репертоар у трајању од два сата. Верујем да ћемо доста дуго забављати људе и ко год дође имаће прилику да чује добру свирку, али и да дегустира неке од најбољих пива. Дођите на концерт јер верујемо да нећете бити разочарани – поручио је Кекин.

Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Познато је да сви волимо да коментаришемо пива, од оних комерцијалних до оних “црафт”, јер то је најбоље што ми тренутно имамо да понудимо, а и она су нешто што нас све окупља и спаја. Као и претходне године, у музичким паузама, биће организовано такмичење у испијању пива, али планирамо да у програм укључимо и нека надметања у рецимом познавању бендова као и у познавању пива- додао је Булатовић.

Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, Палимир Тот, такође је истакао да је ова манифестација посебно значајна за туризам. У Војводини током године буде око 1.800 манифестација туристичког карактера, а они из секретаријата труде се да их све испоштују и да свим организаторима поклоне пажњу.

Он је рекао и да очекују да ове године буде још више посетилаца и да се људи упознају са укусима свих пива.

Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Сматрам да смо ове годину лествицу подигли на виши ниво, а оно чему тежимо јесте да ова манифестација постане традиционална. С обзиром на изузетно богат програм, али и веома богату понуду пива, као и хране која иде уз то, верујемо да ћемо оправдати очекивања посетилаца. Ове године биће уприличен и едукативни програм – рекао је Борис Надлукач.

До краја јуна, промотивна цена улазница износи 800 динара за један дан, а 1.200 динара за оба дана, које су доступне путем „Gigstixa“.

Ова организација одржава се у сарадњи са компанијом Нинамедиа, као и Покрајинским секретаријатом за привреду и туризам, али и градом Новим Садом.

Tradicionalni festival riblje čorbe i tamburaške muzike “Čarde i bande“, 10. i 11. juna na Sunčanom keju

Преузмите андроид апликацију.