Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Почните дан на здравији начин: У кафу додајте кашичицу ове смесе и добићете више енергије

Ако не можете без кафе, ово је прави савет за вас.
Фото: Unsplash/Mils ocku3zjNM7k

Кафа је напитак без ког велики број људи не може ни да замисли да започне свој дан. Многа истраживања често доказују да кафа има бројне бенефите на здравље, неки да је лоша, али уз ове додатке она заиста постаје енергетска бомба за цео дан.

Ради се о мешавини кокосовог уља, какаа и природног шећерног алкохола (еритритол) којег зову и здравом заменом за класични шећер.

Свако јутро се кашичица те смесе додаје у врућу кафу. Они који су испробали ову методу добијања енергије кажу да заиста помаже.

Иначе, какао је богат гвожђем, бакром, магнезијумом, манганом, калијумом, фосфором, цинком и селеном. Осим тога, какао је намирница која има изузетно пуно антиоксиданса, више од већине друге хране.

Улога кокосовог уља је успоравање пробаве кофеина и смањивање нежељеног ефекта кафе. Оно садржи одређене засићене масне киселине које се лако разграђују и релативно брзо претварају у енергију. Комбинација кокосовог уља и кофеина смањује драматичне успоне и падове енергије у телу и обезбеђује енергију која је дуготрајнија и стабилнија.

Такође, масне киселине какве су у кокосовом уљу смањују апетит и осећај глади па могу допринети губитку сувишних килограма. Према једној студији, људи који намирнице с таквим масним киселинама једу за доручак, обично ручају касније од оних који немају такву навику.

Рецепт за ту мешавину:

Састојци:

-шољица (од 2,5 дцл) омекшаног кокосовог уља
-шољица (од 2,5 дцл) какаа
-3 кашичице еритритола

Поступак:

Све састојке добро промешајте, тако да смеса буде глатка па је ставите у теглу и у фрижидер да постане чврста. Потом теглу чувајте у ормарићу поред кафе и додајте у јутарњу шољицу омиљеног напитка – по једну кашичицу. Мешајте док се не отопи.

Ovo voće sadrži male količine šećera: Slobodno ga jedite

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке