Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Избелите зубе природним путем и осмехните се без стида

Научно је доказано да смех продужава живот. Зато не ускраћујте себи леп осмех само зато што вам зуби нису блиставо бели.
Фото: Pexels/Sora Shimazaki

Конзумирање кафе, вина, чаја и других намирница могу се одразити и на боју наших зуба. Наравно, не можемо искључити и онај наследни фактор који утиче на то да ли су нам зуби више или мање бели. Без обзира на то, ипак можемо макар за коју нијансу учинити да наши зуби буду бељи и то без употребе агресивних препарата.

Свима нама су достубне намирнице које су управо погодне да нас доведу до холивудског осмеха:

Сода бикарбона

Сигурно најпознатије средство које успешно отклања наслаге са зуба. Ставите малу количину соде бикарбоде и оперите зубе. Наравно, опрезно са њеном употребом како не би оштетили глеђ. Једном недељно је сасвим у реду користити је.

Со и лимун

Не, није реч о текили. Со и лимун у овом случају ће послужити као паста за бељење зуба. Умешајте со са соком лимуна у количини да добијете конзистенцију пасте, а затим редовно оперите зубе. Као и у првом случају, овај начин избељивања користите једном недељно.

 Јагода

Ова метода избељивања зуба можда неће бити доступна целе године, али зато сада када је сезона јагода, слободно примените овај плод и у те сврхе. Једноставно пресеците јагоду и унутрашњом страном јагоде трљајте неколико минута ваше зубе.  Након тога, исперите уста водом.

Поморанџа и ловоров лист

Изрендајте кору од поморанџе и помешајте је са измрвљеним листовима ловора. Том масом добро истрљајте зубе, и потом исперите водом.

Кора банане

Овај начин избељивања је можда и најмање агресиван. Свакодневно можете користити овај метод, на начин да унутрашњом страном коре банане током два минута трљате зубе, а затим исперете зубе водом.

Поред горе поменутих метода за бељење зуба, свакако ће овај процес убрзати уколико конзумирате мркву, јабуке, целер, који ће омогућити природно чишћење наслага. Прати зубе три пута дневно је сада већ постао стандард.

Пушење и обојена пића заобиђите у широком луку. Уколико ипак запалите по коју цигарету и попијете чашу вина, кафе, одмах  оперите зубе или бар исперите водом.

Kupka od tri sastojka za bolju cirkulaciju: Sjajan ritual kod kuće za umorne i otečene noge

Преузмите андроид апликацију.