Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

ФСЦГ позвао на коректно навијање, без пиротехнике и увредљивих транспарената

Фудбалски савез Црне Горе (ФСЦГ) позвао је данас све присталице домаћег тима на коректно навијање и без пиротехнике и увредљивих транспарената на мечу против Србије у групи Г квалификација за Европско првенство, које ће бити одржано у Немачкој наредне године, преноси агенција Мина.
Фото: Unsplash/Nathan Rogers

Мина подсећа да су ФСЦГ и Европска фудбалска унија (УЕФА) дуел Црне Горе и Србије, због очекиваног присуства већег броја домаћих и гостујућих навијача, као и регионалног ривалитета и такмичарског значаја, прогласили утакмицом повећаног безбедоносног ризика.

Председник Комисије за безбедност ФСЦГ Драгољуб Секулић изјавио је да су из тих разлога, у сарадњи са Управом полиције, агенцијом за обезбеђење и осталим субјектима, раније почели са организационо-безбедоносним припремама како би тај спортски догађај протекао без проблема и у складу са УЕФА регулативом и законодавством Црне Горе.

Секулић је апеловало на навијаче да се уздрже од уношења на стадион било каквих недозвољених предмета, пиротехничких средстава и транспарената увредљиве садржине.

„Капацитет Градског стадиона у Подгорици је 11.563 места, а према тренутној потражњи улазница очекује се да ће у великој мери да буде попуњен. На свим улазима биће организован детаљан преглед“, рекао је Секулић.

Он је додао да у ФСЦГ за сада немају информацију о организованом доласку навијача Србије.

„Очекујем да током састанка са делегацијом Фудбалског савеза Србије добијемо информације о броју гостујућих навијача, начину доласка и одакле долазе“, рекао је Секулић.

Утакмица између Црне Горе и Србије биће одиграна сутра од 20.45 часова у Подгорици.

Fudbaleri Srbije doputovali u Podgoricu na meč sa Crnom Gorom

 

Преузмите андроид апликацију.