Почетна > Бизнис
Бизнис

Угинуо коњ на сету серије „Господар прстенова”, реаговала и ПЕТА

Један од тридесет коња који се користе на сету друге сезоне популарне америчке серије „Господар прстенова: Прстенови моћи”, која се снима у Великој Британији, имао је срчани застој и угинуо, преноси Холивуд репортер. Ту вест потврдили су из Амазон студија који ради серију.
Фото: PrtSc/Prime Video/YouTube

То се десило 21. марта ујутру по тренирању пред пробно снимање. Како пише у саопштењу које је пренео амерички портал, у том тренутку били су присутни ветеринар и представник непрофитне организације „American Humane”, која је посвећена осигуравању безбедности и добробити животиња. Обдукција је показала да је угинуо услед срчаног застоја.

Коњ је припадао породичној фирми The Devil’s Horsemen, која деценијама сарађује са великим продукцијама и за потребе снимања обезбеђује трениране животиње. Угинули коњ, како је речено, није имао никаквих здравствених проблема пре ове несреће.

Огласила се и ПЕТА, највећа светска невладина организација за заштиту животиња, која апелује на продукције да више „не господаре животињама” и да постоји много других, „хуманијих метода” које се могу кориситити попут специјалних ефеката (си-џи-ај) или механичке опреме.

Иако су годинама, посебно у последње две деценије, продукције пажљивије у коришћењу животиња на сетовима, смртни случајеви се ипак догоде.

Један од највећих скандала био је 2012. године када су три коња угинула током снимања серије „Luck”, после чега је ХБО отказао ову драму.

Прошле године, на сету серије „Позлаћено доба” угинуо је један коњ и то, како је тада саопштено, природном смрћу.

Češke banke neće da kreditiraju proizvodnju oružja za Ukrajinu

Преузмите андроид апликацију.