Почетна > Свет
Свет

Путин: Запад тајно наоружава Кијев, САД чине све да обезбеде глобалну хегемонију

Запад тајно наоружава Украјину, али руске трупе покушавају да униште западно оружје у току испоруке, изјавио је данас председник Русије Владимир Путин.
Фото: Танјуг/Dmitry Azarov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File)

„Наша војска успева да уради нешто, али не све. Превозе оружје тајно, ноћу“, рекао је председник Путин у интервјуу на ТВ каналу Русија-24 и истакао да нико не би требало да мисли да је неко немаран и равнодушан на западне испорука опружја Кијеву, преноси ТАС С.

Према његовим речима, идеја о стварању глобалног НАТО, уз учешће азијско-пацифичких земаља, личи на војну алијансу сила Осовине из времена Другог светског рата.

Путин је предочио да нови стратешки концепт Северноатлантске алијансе експлицитно налаже планирање и развој односа са азијско-пацифичким земљама с циљем стварања глобалног НАТО.

САД су већ прешле све границе пристојности у својим напорима да обезбеде глобалну хегемонију, указао је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

„Од Сједињених Држава можете очекивати било шта. У жељи да обезбеде своју хегемонију САД су већ прешле све границе пристојности: дипломатске, етичке и било које друге“, рекао је Лавров у интервјуу на ТВ каналу Русија-24.

Borelj: EU želi da izbegne zavisnost od Kine kao u slučaju ruskog gasa

Преузмите андроид апликацију.