Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Зашто није добро бушити новорођеним бебама уши?

Бушење ушију новорођенчади није добра идеја. Како су бебе непредвидиве и тешко их је контролисати, постоји могућност да се повређују покушавајући да скину минђуше.
Фото: Pixabay/tung256

Стручњаци саветују родитељима да сачекају да њихова деца напуне најмање шест месеци пре него што им пробуше уши. Ако родитељи често расправљају о овој одлуци, можда је најбоља опција да је препусте деци када одрасту.

Постоји неколико разлога зашто би било добро сачекати да се пробуше уши.

Могле би се повредити

Бушење уха није потпуно безболно, без обзира на године. Нечије уво ће постати црвено и веома осетљиво након бушења. Након бушења ушију, кључно је да неко време не скидате минђуше. Међутим, бебе је тешко контролисати, па покушаји да их уклоне могу да се повреде. А ако успеју да их скину, постоји опасност од гутања.

Постоји ризик од инфекције

Чак и ако се уради уз све мере предострожности, пирсинг уха код беба увек представља ризик од развоја инфекције. Бол, исцедак и оток могу се појавити ако се уво не чисти према упутама стручњака. Такође, важно је напоменути да минђуше не треба скидати најмање шест недеља од тренутка када су стављене.

Боље је да сами донесу одлуку касније

Можда је бољи избор да дозволите свом детету да самостално донесе ову одлуку када порасте и буде у стању да самостално брине о својим пробушеним ушима у складу са саветима који су добили од стручњака.

Zašto je važno da se bebama pevaju dečije pesmice? Četiri važna razloga

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке