Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Зашто је добро ставити нарезан лимун поред кревета пре спавања?

Према ароматерапији, лимун није само воће, већ и „магични“ састојак који може да подстакне физиолошке реакције у телу.
Фото: Pixabay/RichardJohn

Богати вредним хранљивим материјама као што су витамини Ц, А и Б, бакар, манган, калцијум, калијум, магнезијум и моћни антиоксиданси, лимун је добар за кожу, па чак и за унутрашње органе.

Штавише, истраживања су показала да стављање нарезаних лимуна поред кревета ноћу може побољшати респираторне проблеме, квалитет ваздуха и сан.

Захваљујући својим детоксикационим и антибактеријским својствима, лимун је природни пречишћивач ваздуха и побољшава квалитет ваздуха.

Његов мирис смирује нервни систем и помаже у смањењу осећаја стреса, као и проблема са зачепљеним носом. Мирис цитруса отвориће дисајне путеве и помоћи да лакше дишете, а самим тим и да заспите много лакше.

Осим тога, удисање мириса лимуна током спавања може смањити болове, попут главобоље и реуматоидног артритиса, а позната су и његова својства регулације циркулације и снижавања крвног притиска, што је и научно доказано.

Ово су све добри разлози зашто би свакако требало да покушате да ставите лимун поред кревета пре спавања. Једноставно исеците лимун на четвртине по дужини, ставите га на тањир или у посуду и ставите поред кревета и уживајте у благодатима мириса овог моћног воћа.

Jaja mogu biti zdrava, ali važno je sa čim ih kombinujete

Преузмите андроид апликацију.