Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Загрљај је права терапија за очување здравља: ​​Ево највећих предности

Грљење је одличан начин да се ослободите стреса, побољшава самопоштовање и интелектуалне вештине.
Фото: Pixabay/Pexels

Jедноставан загрљај благотворно утиче на оксигенацију крви. Моћ загрљаја је у контакту два тела. Када загрлимо особу, јачамо њен организам стимулишући производњу хемоглобина који преноси кисеоник до ткива. Када добију кисеоник, са собом доносе нову енергију која омогућава нашем телу да се подмлађује.

Грљење је такође део правог процеса лечења.

Због тога понекад говоримо о терапији загрљајем. Загрљаји у нашем телу подстичу производњу корисних супстанци које омогућавају самоизлечење и самообнављање ћелија и ткива. Са унутрашње тачке гледишта, загрљај болесне особе даје вам мали тренутак олакшања. Не кошта ништа и не одузима много времена. То је прави обострани поклон, користан за оба човека који се грле, који једни другима дају топлину и удобност.

То је такође позитиван гест помирења.

Помозите људима да се ослободе и отворе другима. Давање и примање загрљаја побољшава самопоштовање и интелектуалне вештине, као и језичке вештине и ИК код деце.

Научна истраживања су показала да, генерално, овај заједнички гест подиже самопоштовање и менталне способности грлича и особе која се грли.

Загрљај се може сматрати природном и потпуно бесплатном терапијом депресије. они који често примају изразе љубави, који се манифестују као загрљаји и миловање, имају мањи ризик од депресије и менталних поремећаја од оних који никада нису били љубазни.
Грљење је одличан начин да се ослободите стреса.

То су доказали научници са Медицинског универзитета у Бечу. Заслуга припада окситоцину, супстанци познатој као хормон доброг осећања. Окситоцин се ослобађа из нашег тела током загрљаја, помажући у борби против стреса. Антистресни ефекат загрљаја био би већи међу људима који се познају и воле. Да бисмо стимулисали мозак да боље запамти оно што нам је важно, научимо да се чешће грлимо. Као иу случају антистресног ефекта загрљаја, заслуга би опет била производња окситоцина, истакли су аустријски истраживачи. Ако постоји међусобно поверење између двоје људи који се грле, терапија загрљајем најбоље функционише.

Једноставан загрљај помаже у побољшању здравља срца.

Истраживање показало је да загрљаји позитивно утичу на здравље срца, посебно код жена. Код жена је забележен пад крвног притиска и кортизола после серије загрљаја, што је благотворно деловало на срце и проток крви.

У случају анксиозности и панике, грљење може постати права терапија.

Производња хормона доброг осећања током загрљаја може да подстакне осећај веће смирености и мира. Стимулација производње ендорфина се јавља захваљујући честим загрљајима.

За позитивне ефекте загрљаја, према речима стручњака, потребно је 4 до 12 загрљаја дневно. Наиме, 4 загрљаја дневно довољна су за одржавање нормалног душевног мира, док максимална доза загрљаја помаже да се отклони анксиозност.

Ljudi koji imaju ljubimce su zdraviji i bolje raspoloženi

Преузмите андроид апликацију.