Почетна > Индекс
Актуелно Индекс Нови Сад

Водич за бруцоше: Студентски дом „Вељко Влаховић“ (ФОТО)

Од свог оснивања, 1954. године, Студентски центар је пословао као установа са самосталним финансирањем, затим је био у саставу Универзитета, да би последњим реорганизовањем, 1993. године, био уређен као установа студентског стандарда, чији је оснивач Аутономна покрајина Војводина.
дом
Фото: Градске инфо

Студентски центар обезбеђује смештај за 3.064 студената у студентским домовима. У осам домова у Новом Саду капацитет је 2.653 места. Поред редовних места у расподели је предвиђено још 60 места. За међународну размену је резервисано 40 места, а 20 места су економска. За студентски дом у Зрењанину је резервисано 208 места, а за студентски дом у Сомбору 143 места.

Студентски дом „Вељко Влаховић” је дом II категорије. Дом је изграђен 1974. године, а реновиран је 2006. године. Налази се на насељу Лиман I, у Улици др Симе Милошевића бр. 8, поред Студентског дома „Слободан Бајић” у Новом  Саду.

Структура станара дома је мешовита. Капацитет је 340 места. Све собе у дому су двокреветне.

дом
Фото: Градске инфо

Распоред соба, чајних кухиња и купатила је такав да студенти из две собе, њих четворо, користе једну чајну кухињу, један тоалет, док свака соба користи један умиваоник.

Туш кабину заједнички користе студенти из четири собе. Све собе у дому имају прикључак за интернет.

дом
Фото: Градске инфо

Студенти у дому могу користити читаоницу, а у приземљу дома налази се домски вешерај и продавница.

Узимајући у обзир саму локацију овог студентског дома, можемо слободно рећи да је овај дом уз „Слободана Бајића“ један од најпожељнијих за живот, ако питате студенте.

Фото: Градске инфо

Студентима се у близини дома налазе све што им је потребно: студентска Менза, Завод за заштиту и здравље студената, факултети, Ђачко игралиште, Спенс. Такође, дом се налази близу кеја, а и купалиште Штранд се налази недалеко од студентског смештаја.

Фото: Градске инфо

Лети су честа дружења на фонтани испред Бајића, па слободно време које имате између предавања, вежби и учења на факултету, увек је испуњено квалитетним садржајем.

Kako je klopati u studentskoj menzi? (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.