Почетна > Индекс

Актуелно Индекс Нови Сад

Водич за бруцоше: Студентски дом „Сајмиште“ (ФОТО)

Након кратког водича о студентским домовима „Бајић“ и Влаховић“, који се налазе у самом кампусу Универзитета у Новом Саду, као и студентских домова А, Б и Ц, који су смештени на Лиману, у овом тексту писаћемо о студентском дому „Сајмиште“.
дом
Фото: Градске инфо

Студентски дом „Сајмиште“ налази се у улици Слободана Бајића број 17 у близини Медицинског факултета и Новосадског сајма.

Студентски дом „Сајмиште” је дом I категорије. Реновиран је и поново отворен 2005. године. Структура станара дома је мешовита.

Укупан капацитет му је 262 места, распоређених у 48 једнокреветних и 107 двокреветних соба. Сваки улаз има купатило и чајну кухињу.

Фото: Градске инфо

Студентски дом „Сајмиште” налази се у близини Медицинског факултета, те су његови станари најчешће студенти са тог факултета.

Станари дома су, у мањем броју, и студенти осталих факултета, као и студенти и професори из међународне размене.

Дом има кантину и читаонице. Све собе у дому имају прикључак за интернет. Домски вешерај је на располагању студентима, а студенти станари дома могу да користе теретану, као и сто за стони тенис.

Фото: Градске инфо

Ако студенте питате, ово је један од мирнијих домова и овде се журке и забаве ретко организују. За све оне који воле спортске активности, битно је је поменути да се у близини домова налазе фудбалски и тениски терени.

дом
Фото: Градске инфо

Студентски центар у оквиру својих капацитета обезбеђује смештај за 3.064 студената у студентским домовима.

У осам домова у Новом Саду капацитет је 2.653 места. Поред редовних места у расподели је предвиђено још 60 места. За међународну размену је резервисано 40 места, а 20 места су економска.

За студентски дом у Зрењанину је резервисано 208 места, а у Сомбору 143 места.

Vodič za brucoše: Studentski dom „Nikola Tesla“ (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.