Почетна > Индекс

Актуелно Индекс Нови Сад

Водич за бруцоше: Студентски дом „Проф. Живојин Ћулум“ (ФОТО)

У претходна два текста представили смо вам студентске домове „Слободан Бајић“ и „Вељко Влаховић“ који се налазе у склопу кампуса Универзитета у Новом Саду.
дом
Фото: Градске инфо

У овом тексту и у наредна два, представићемо вам студентске домове који се налазе на новосадском насељу Лиману IV, међу студентима познате као домови А, Б и Ц.

Студентски дом „Проф. Живојин Ћулум” је дом I категорије. Дом је изграђен 1987. године. Налази се на насељу Лиман IV, на Булевару деспота Стефана, бр. 5а.

Капацитет дома је 372 места. Собе су двокреветне, комфорне, са доста простора (14-16м²). Сваки улаз има купатило и чајну кухињу, а већина соба има и терасу.

дом
Фото: Градске инфо

Структура станара дома је мешовита. У свакој соби постоји прикључак за интернет. У дому има више читаоница и сала за учење, ТВ сала и две музичке сале са по једним пијанином у свакој.

У дому постоје две сале за стони тенис и сала за аеробик и вежбање која је опремљена неопходним справама. Студентски дом “Проф. Живојин Ћулум” има и ликовни атеље.

Фото: Градске инфо

Студентима станарима је на располагању и домски вешерај са две машине за прање и једном за сушење веша.

Разлог зашто студенти воле да живе у овом дому свакако су комфорне двокреветне собе, чињеница да скоро свака соба има терасу, близина Кеја и прелепо природно окружење у ком се дом налази.

Фото: Градске инфо

Овај студентски дом међу студентима је познат и као дом А.

У близини овог дома налази се и уређена Кинеска четврт која сваке године обилује великим бројем догађаја које студенти воле да посете.

Студенти често воле да кажу да су домови који се налазе у овом крају мирнији и погоднији за учење за разлику од домова Бајић и Влаховић.

дом
Фото: Градске инфо

Студентски центар у оквиру својих капацитета обезбеђује смештај за 3.064 студената у студентским домовима.

У осам домова у Новом Саду капацитет је 2.653 места. Поред редовних места у расподели је предвиђено још 60 места. За међународну размену је резервисано 40 места, а 20 места су економска.

За студентски дом у Зрењанину је резервисано 208 места, а за студентски дом у Сомбору 143 места.

Vodič za brucoše: Studentski dom „Slobodan Bajić“

Преузмите андроид апликацију.