Почетна > Индекс

Актуелно Индекс Нови Сад

Водич за бруцоше: Студентски дом „Никола Тесла“ (ФОТО)

Уз студентске домове „Живојин Ћулум“ и „Цар Лазар“, студентски дом „Никола Тесла“ је трећи дом који се налази на новосадском насељу Лиман.
дом
Фото: Градске инфо

Изграђен 2009. године и уједно је и најновији студентски дом од свих домова који се налазе у саставу Студентског центра у Новом Саду.

Међу студентима је познат и под називом студентски Ц дом.

дом
Фото: Градске инфо

Студентски дом „Никола Тесла” је дом I категорије, а своје прве станаре је примио 2009. године.

Студентски дом „Никола Тесла“ је, као најмлађи, међу домовима и најмодернији и пружа студентима најкомфорније услове за боравак и учење. У овом дому има места за смештај 350 студената у 182 собе.

Собе су у већини двокреветне, њих 168, а ту је и 14 једнокреветних соба. Студентски апартмани, површине од 14м² до 22,7м², веома су добро опремљени.

Фото: Градске инфо

Студентима је у собама на располагању прикључак за интернет. У овом дому студенти могу да користе 8 учионица и 4 ТВ сале, вешерај, 2 лифта и двонаменско атомско склониште.

Све учионице и ТВ сале су климатизоване.

Ако преферирате мир и тишину онда је то свакако студентски дом „Никола Тесла“. Да бисте успели да обезбедите смештај у овом дому, потребно је да имате висок просек оцена.

Фото: Градске инфо

Као и домови А и Б, налази се на Кеју  у близини Кинеске четврти која сваке године обилује великим бројем догађаја које студенти воле да посете. У близини се налази кошаркаши терен који је на располагању станарима сва три дома смештена у овом делу града.

Студентски центар у оквиру својих капацитета обезбеђује смештај за 3.064 студената у студентским домовима.

У осам домова у Новом Саду капацитет је 2.653 места. Поред редовних места у расподели је предвиђено још 60 места. За међународну размену је резервисано 40 места, а 20 места су економска.

За студентски дом у Зрењанину је резервисано 208 места, а у Сомбору 143 места.

Vodič za brucoše: Studentski dom „Slobodan Bajić“

Преузмите андроид апликацију.