Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Уз ове трикове направите пицу као из пицерије!

Готово да нема оних који не воле пицу, овај италијански специјалитет једемо у ресторанима, али је често правимо сами код куће.
Фото: Pixabay/mynorbejarano

Једноставност и брзина којом се ово јело ствара даје му предност у односу на остале намирнице, па се често налази на трпезама у многим домовима.

Многи сматрају да је ово јело веома лако за припрему, али постоји неколико ствари на које треба обратити пажњу да све испадне добро.

Ако желите да вам пица буде као из ресторана, обратите пажњу на следеће три ствари:

  • припрему теста
  • парадајз сос
  • загрејану рерну
Припрема теста

Тесто мора довољно да се „одмара“. Једна од најчешћих грешака је да га прерано скинете са ватре. Важно је да се подиже довољно да буде флексибилнији. Тесто је најбоље да касније развучете рукама. Ако се повуче након истезања, то значи да га треба оставити да одмара на собној температури.

Парадајз сос

Иако многи људи користе кечап приликом припреме пице, много боља опција је домаћи парадајз сос. Уз мало више труда и времена, ваша пица може имати много бољи укус. Након што је парадајз сос направљен, потребно га је само зачинити по жељи и намазати на тесто.

Загрејана рерна

Када је ваша пица спремна, треба је испећи. Како ћете је пећи веома је важно за коначни резултат, па се уверите да је рерна добро загрејана пре него што ставите пицу у њу. Прво је треба загрејати на највишој температури и тек онда ставити пицу још 10 минута.

Zašto je sendvič tihi ubica?

Преузмите андроид апликацију.