Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Трикови за брзо чишћење куће

Чишћење куће или стана је дуготрајан посао, али постоје трикови уз помоћ којих можете да га убрзате. Највећа грешка коју људи праве је да чисте собу по собу, то је најспорији начин.
Фото: Pixabay/jarmoluk

Кухињу можете чистити само четири сата или за то време можете очистити целу кућу. Многи се толико посвете једној просторији да до друге једноставно не стигну, а чињеница је да је довољно обрисати, а не све до детаља полирати.

Ево неколико трикова који ће чишћење учинити скоро брзим.

Обришите прашину

У свакој просторији, намештај од прашине, доња страна полица, рукохвати, рамови за фотографије, ТВ екрани и фигурице ако их имате. Прашину је најбоље обрисати сувом крпом, а ако желите да уклоните отиске прстију влажном крпом од микровлакана.

Очистите постељину

Где год да имате кревет у кући или стану, промените постељину. Распоредите јастуке и ћебад. Ако је потребно, усисајте тапациране површине.

Очистите огледала и стакло

Обришите огледала и стакла по целој кући или стану. Обришите све површине Обришите све површине које можете. Ако је потребно, дезинфикујте их.

Очистите купатило и кухињу

Натопите каде, тушеве, лавабое и тоалете средством за чишћење. Пустите да седне, а затим се вратите и орибајте све. Након тога, у кухињи, обришите унутрашњост микроталасне пећнице, ормара и кухињских апарата.

Обришите подове

Прво пометите, а затим обришите подове мокром крпом.

Усисајте

На крају, усисајте све од дневне собе до спаваће собе до степеница.

Stvari u kući koje nikada ne bi trebalo da usisavate

Преузмите андроид апликацију.