Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Три шокантна начина на које алкохол може утицати на тело

Многи људи пију много више од препоручених количина, што може изазвати забрињавајуће здравствене резултате. Познато је да конзумација алкохола штетно утиче на здравље особе са три изненађујућа и шокантна оштећења којих треба бити свестан.
Фото: Pixabay/bridgesward
Алкохол може утицати на ДНК

Једна од студија  наводи како прекомерна конзумација алкохола може утицати на ДНК особе. Студија је укључивала групе оних који јако пију и умерено пију (једно пиће дневно за жене или до два пића за мушкарце). Забрињавајуће је да је студија открила да често пијење може утицати на генетске промене.

Алкохол може повећати ризик од одређених врста рака

У студији објављеној у Националној медицинској библиотеци у Великој Британији анализирана је веза између конзумирања алкохола и ризика од специфичних врста рака. Пронађени ризици од рака укључују карцином усне дупље, ждрела, једњака, дебелог црева и дојке. „Који свакодневно пију такође су имали значајно већи ризик од рака желуца, јетре, жучне кесе, панкреаса и плућа“, наводи се у студији.

Алкохол може утицати на дугорочну меморију и одређене функције мозга

У студији спроведеној на Универзитету у Оксфорду, примећен је утицај свакодневног пијења на мозак. Студија је обухватила 25.378 учесника и открила је да је конзумација алкохола повезана са запремином сиве материје у мозгу.

Напомиње се:

Свакодневно конзумирање алкохола негативно је утицало на структуру мозга. Утврђено је и да није пронађена безбедна доза алкохола која неће утицати на мозак.

Kako se osloboditi podočnjaka?

 

Преузмите андроид апликацију.