Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Штедите воду. Не остављајте је да тече док перете косу

Покушајте да ограничите потрошњу воде под тушем тако што ћете га затворити док сапуњате тело или шампонирате косу. Добар начин да то урадите је да подесите тајмер на свом мобилном телефону, који ће вас подсећати на време.
Фото: Pixabay/PublicDomainPictures
Десетоминутно туширање троши око пет литара воде, али и мале промене могу много да уштеде. На пример, када се сапуњате или трљате косу шампоном, искључите воду. Онда се ионако удаљимо од туша, тако да нема потребе да вода тече и троши се.
Туширање можете скратити и тако што ћете подесити на мобилном телефону на 5 или 7 минута, што ће сигнализирати да сте дуго били под водом и да би туширању полако требало да дође крај.

Покушајте да не померате ручицу славине са положаја где је вода подешена на пријатно топлу температуру, јер ће то трошити мање воде док је подешавате.

Такође, можда ћете моћи да оперете главу, затим ставите балзам на косу и искључите воду док сапуњате тело. Дакле, не само да се понашате еколошки, већ ћете моћи да будете сигурни да држите балзам на глави око два до три минута и тако у потпуности искористите његове предности за косу. 

Tuširanje hladnom ili toplom vodom, šta je bolje?

Преузмите андроид апликацију.