Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шта се догађа са шареним вешом када убаците лист ловора при прању?

Сода бикарбона, крупна со, чај. Много је трикова које су нам пренеле наше баке како бисмо на најбољи могући начин и препаратима који су свима доступни, збринули своју одећу.
Фото: Pixabay/stevepb

Тамнијој одећи треба посветити више пажње како не би избледела, а исто важи и за одећу у боји која временом може изгубити свој првобитни сјај.

Преврућа вода, пречесто прање, агресивни детерџенти и тако даље. Када је штета учињена, бескорисно је плакати над проливеним млеком.

Уместо да баците одећу, ловором јој можете дати нови живот и ново светло. Да, тако је, биљка са хиљаду својстава која је веома корисна ван кухиње.

Ловорово лишће може бити веома драгоцена помоћ у покушају да вратите оригиналну боју вашој одећи. Неки их стављају директно у бубањ машине за прање веша, други се одлучују за децукцију.

Ево како то можете направити.

Да бисте оживели боју ваше одеће ловоровим лишћем, требаће вам:
  • шака ловоровог листа 
  • вода 
  • прашак за пециво
Припрема:

Ставите ловоров лист у лонац, оптимално је 10 листова. Затим додајте 4 кашике соде бикарбоне и воду. Ставите лонац на ватру и када проври кувајте најмање 30 минута уз повремено мешање. Након овог времена оставите раствор да се охлади и у њега уроните обојене предмете и оставите да се натапају 24 сата. Следећег дана оперите веш у машини за прање веша или ручно, приметићете разлику. Нема више избледеле одеће.

Namirnice koje obično čuvamo predugo u špajzu

 

Преузмите андроид апликацију.