Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шта радити са месом које је остало од првомајских празника?

После 1. и 2. маја вероватно вам је остало меса са роштиља, али сада не знате шта ћете са њим. Једно је сигурно, нећете га бацити!
Фото: Pixabay/VanBk

Од остатака меса са првомајског роштиља можете направити одлично јело.

Мућкалица је главно јело које се састоји од већ печеног меса, ајвара, љутих паприка или другог поврћа.

Где је мућкалица добила име није поуздано утврђено. По некима, то има везе са чињеницом да се јело мућка приликом припреме, док други тврде да су називу допринели разни састојци који су, попут остатака, згњечени у једно јело да се не би бацили.

Припрема:

Месо (већ печено) исећи на дебље одреске, па на коцкице средње величине. У међувремену ситно исецкајте црвени лук и утрљајте у њега 2 кашике соли, да изгуби пикантност. Динстати на уљу док се потпуно не истопи уз стално мешање уз доливање топле воде. Када се црни лук пропржи, додајте сецкану паприку и парадајз, и сецкани бели лук. Крчкајте док течност не испари. Додајте месо, залијте са мало воде и динстајте док се поврће не претвори у компактну масу.  Зачините по укусу.

Koliko puta možemo koristiti ulje za prženje?

Преузмите андроид апликацију.