Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шта две трећине људи раде када су у тоалету?

Одлазак у тоалет је некада био бег од света. Неки су тамо читали новине, али генерално је то био кратак предах од свега.
Фото: Pixabay/lyperzyt

Али времена су се променила. У истраживању компаније за интернет безбедност на 9.800 људи у 10 земаља, откривено је да 65 одсто људи данас користи паметни телефон на тоалету.

У томе предњаче Шпанци са 80 одсто, а следе Пољаци (73 одсто) и Американци (71 одсто). На зачељу су, бар у земљама у којима је спроведено истраживање, Аустралијанци (62 одсто), Британци и Немци (59 и 55 одсто).

Најпопуларнија активност мобилног телефона у тоалету је скроловање по друштвеним мрежама (53 одсто), читање вести (38 одсто) и играње игрица (31 одсто).

Миленијумци (од 26 до 41 године) најчешће користе своје паметне телефоне када одговарају на позиве природе, а затим следе генерација З (од 18 до 25 година). Али ово није нова појава.

Чак и пре мобилних телефона, људи су ’конзумирали’ медије на тоалету, данас jе то добило нову димензију.

У овом контексту мислим на функције које има паметни телефон. Док сте у тоалету можете да играте игрице, плаћате рачуне, купујете, планирате путовања, чак и обављате радне задатке. У данашњем понашању видимо наставак традиције. Чак и у прошлости људи су читали на тоалету – новине, књиге или стрипове. Такво понашање је чешће међу мушкарцима.

Данас ова појава све распрострањенија јер паметни телефони нуде више опција него књиге.

У принципу, коришћење мобилних телефона у тоалету није штетно, али је све више зависника од мобилних телефона. Стручњаци саветују људима да буду свесни колико користе свој паметни телефон и да га чешће одлажу, посебно када једу или иду у кревет.

Da li pravilno uzimamo tablete?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке