Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шта боја коју стално носите говори о вама? Она може открити доминантне црте ваше личности

Љубитељи жуте боје су у бити авантуристи.
Фото: Pexels/Cottonbro studio

Ако најчешће бирате једну боју гардеробе, ципела и осталих ствари то може сугерисати на ваше изражене црте личности којих можда нисте свесни.

Црвена

Многе ова боја асоцира на доминацију, агресију, узбуђење или опасност. Нека истраживања су дошла до резултата да спортисти који носе ову боју имају 5% више шансе да однесу победу, али и да конобарице које носе црвену добијају веће напојнице! Сматра се да ова боја привлачи јачи пол, јер асоцира на страст и љубав. Црвена је толико моћна да може изазвати убрзан рад срца и производњу тестостерона.

Љубичаста

Ова боја некада се повезивала са племством. Ова боја подстиче креативност, сматра се да има умирујуће дејство и да су људи који преферирају ову боју емотивни и осетљивији.

Бела

Ако вам је омиљена боја бела то може сугерисати да сте склони примећивању детаља и да су вам организованост и логика јача страна. Бела је синоним за чистоту и једноставност. Још једно уврежено мишљење јесте да људи који воле ову боју су независни и креативни.

Црна

Сматра се да љубитељи црне боје теже контроли и већој независности. За особе које радо бирају црну боју верује се да су реалистични и практични. Црна је синоним за елегантност, софистицираност, формалност. Поред тога, ова боја сугерише и тајанственост.

Жута

Једноставно речено, ако тежите жутим тоновима, ви сте авантуриста. Не прихватате наметнуте оквире и жудите за слободом, оптимизмом, страшћу. Спонтаност вам је јача страна, као и креативност. Али, за љубитеље жуте боје везује се и импулсивност.

Зелена

Људи који бирају зелене нијансе дефинитивно воле да буду у природи и теже већим успесима у животу. Интересантно је да неке студије показују да љубитељи ове боје више теже за сигурношћу. Ова боја асоцира на обиље, смиреност, здравље, раст, учење.

Psihologija mode – Kako naša odeća otkriva našu ličnost

Преузмите андроид апликацију.