Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шест „обичних“ ствари којих се ваши љубимци заиста плаше

Свако ко има кућног љубимца свакако ће се потрудити да му посвети што више пажње како би био срећан. Сигурно не волите да видите свог пса под стресом, па је добро запамтити чега се ваш љубимац боји.Први знаци страха промена држања тела, извијена леђа или дрхтање.
Фото: Pixabay/mrsemilyhopper

Ево 6 ствари које могу уплашити вашег љубимца:

Промене у рутини

Кућни љубимци су осетљиви и на најмање промене; долазак госта, путовање… све су то ствари које могу довести до негативних промена. Како бисте ублажили ситуацију, омогућите љубимцу мјесто гдје се може повући у мир.

Инсекти

Као и људи, кућни љубимци могу имати фобије од инсеката. Звук инсеката може натерати кућног љубимца да скочи или да „угризе“ ваздух, а ако имају трауму у прошлости од убода, можда се посебно плаше сусрета са инсектом. Постоје репеленти које можете ставити на свог љубимца како би га избегли када шетате.

Гласни звуци

Ако свом љубимцу гласно кажете колико га волите, то може да га уплаши. Исто важи и за викање, које је за њих изузетно стресно. Ако сте ватрени навијач, када је меч у току, пазите на тон или поставите свог љубимца где му је удобно.

Непознати објекти

Kућни љубимци могу да буду скептични према неким предметима, па мачка може да скочи у ваздух када види краставац, а ова неочекивана редакција вероватно је резултат изненађења.

Деца

Није немогуће да се ваш љубимац плаши деце, јер их често могу уплашити непознати људи. Деца се плаше јер заправо не знају како да прођу поред животиња, па су често прегласна и непристојна. Такво понашање пас може протумачити као агресију. Овде важи савет да научите децу како да приступе животу.

Звучници

Као што звук старог усисивача може да вас изнервира, тако и ови гласни звуци могу узнемирити вашег љубимца. Може им сметати и мирис који долази из усисивача, што сигурно нисте очекивали.

Зашто пси понекад трче у сну?

 

Преузмите андроид апликацију.