Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Савети за кување у микроталасној пећници који ће вам уштедети време и новац

Недавно истраживање открило је да су микроталасне пећнице најјефтинији начин кувања. 
Фото: Pixabay/Clker-Free-Vector-Images

За све оне који су заинтересовани да храну спремају на овај јефтинији начин, издвојамо неколико јела која је најбоље припремити у микроталасној рерни.

Поврће

Кување поврћа у вакууму један је од најздравијих начина за припрему самог поврћа, као и најбољи начин да се обезбеди да се кува равномерно. За припрему оброка препоручује се куповина ролни вакум паковања и складиштење сировог поврћа. Ако уклоните сав ваздух, припремљено поврће ће се држати у фрижидеру недељу дана, а паковање можете да извадите кад год спремате оброк. Ставите неперфорирану вакум кесицу поврћа у микроталасну и минут и 30 секунди касније, ваш оброк је спреман. Ако не можете да пронађете вакум пакете, можете кувати поврће у једној од посуда за микроталасну са мало воде.

Риба

Риба се изузетно добро прави у микроталасној пећници. Ако рибу покријете провидном фолијом или тањиром, риба ће се сама кувати на пари и буквално за неколико минута постати мекана, сочна и кувана.

Месо

Месо је мало изазовније. Микроталасне пећнице су генерално најбоље за кување на пари, а прављење било чега хрскавог или карамелизованог заправо не функционише. Једна опција је да кувате месо у сосу или темељцу. Ово је један од предлога како можете скувати месео у микроталасној. Кромпир нарезати на коцкице се скува у посуди за микроталасну пећницу са мало воде, а затим се изгњечи додавањем млека и путера. Лук и бели лук се затим кувају одвојено пре него што се додају млевена говедина, брашно, парадајз пире, тимијан, други зачини и још воде. Ова смеса се затим пече још седам минута у микроталасној (мешање у међувремену). Када завршите, кашиком на врх додајте пире кромпир. Као прилог послужите уз грашак такође припремљен у микроталасној.

Јаја

Кајгана у микроталасној пећници је омиљена свима који су је пробали. Само морате обавезно извадити јаја из микроталасне пре него што се прекувају да не би постали гумена. На крају кувања у кајгану додате кашичицу мајонеза за кремастију текстуру.

Др Перишић саветује како содом бикарбоном против гљивица и горушице

Преузмите андроид апликацију.