Почетна > Живот и стил
Живот и стил

„Само да питам…“ – Како да се изборите са људима који би преко реда

Редови у банкама, домовима здравља, пошти, супермаркету, на шалтерима институција – чини се да их је немогуће избећи.
Фото: Unsplash/Hal Gatewood

А где су редови, ту су и они који би преко реда, „само да питају“ или да заврше свој посао јер им се жури не обазирући се на остале који чекају. Ако вам је доста „упадача“, психолози саветују конструктивне начине да им се обратите.

Не ћутите

Немојте да дозволите себи да се због такве ситнице разбесните, али ћутање такође није добар избор. Смирено и културно се обратите особи која упада у ред јер у појединим случајевима то заиста није урадила намерно.

Пронађите савезника

Још боље је да пре тога, упитате сапатника у реду да ли је видео „упадача“ јер ћете у том случају имати савезника уколико преступник покуша да изврда ваше питање. И, реагујте одмах, јер што дуже чекате, већа је вероватноћа да ће дотични већ завршити посао. У највећем броју случајева „пали“ опомена у стилу: „Господине, и ми чекамо у реду“.

Повуците се ако налетите на свађалицу

Претходни савети примењиви су уколико је у случају цивилизована особа. Али, ако налетите на свађалицу, боље је да се повучете јер ћете му у супротном дозволити да вас увуче на терен безобразлука на ком он свакако доминира.

Uz ovaj trik sagorite 25% više kalorija na sobnom biciklu

Преузмите андроид апликацију.