Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Решите се досадних мува, брзо, лако и јефтино

Стручњаци су недавно објавили водич како да природно, јефтино, брзо и једноставно спречите муве да уђу у домове уз помоћ биљака. Муве не воле босиљак и менту, па их можете посадити и ставити на прозорске прагове и близу врата.
Фото: Pixabay/Nikiko

Врућина изазива пораст броја мува и кућне муве ће се вероватно брже размножавати по веома топлом времену које им одговара, па је добро превентивним мерама зауставити њихово размножавање.

Направите сопствени природни спреј

Мириси есенцијалних уља попут менте, лимунске траве и лаванде одбијају муве тако да можете да направите сопствени природни спреј за одбијање мува. Додајте неколико капи било ког од ових уља у воду у бочици са распршивачем. Једноставно прскајте спреј по кухињи током дана и муве би требало да остану напољу.

Чувајте газирана пића у фрижидеру

Воћне мушице такође привлачи угљен-диоксид у газираним пићима, тако да ако оставите сокове напољу, они ће почети да се скупљају у околини, посебно ако је дошло до просипања. Обавезно обришите мрље и очистите флаше како бисте спречили привлачење мува, а газирана пића је најбоље држати у фрижидеру све време како би воћне мушице биле даље од њих.

Одржавајте канту за смеће чистом и сувом содом бикарбоном

Храна коју лети бацимо у смеће брже трули због врућине, па привлачи још више мува. Због тога је важно чистити и празнити канту чешће него иначе током летњих месеци. Можете посути мало соде бикарбоне на дно канте пре него што ставите нову кесу за смеће, која треба да упије све мирисе и течности које исцуре из кесе.

Не остављајте прљаво посуђе близу судопера

Због ужурбаног распореда прање прљавог посуђа често касни, а стајање поред лавабоа сигурно ће привући муве. Због тога препоручујемо да током лета што пре оперете судове како бисте спречили да се на њему скупљају муве и преносе бактерије.

Zašto neki ljudi privlače komarce više od drugih?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке