Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Високо протеинска супа од поврћа

Овај богати рецепт за веганску супу комбинује интегралне житарице, сочиво са високим садржајем протеина и обиље хранљивог поврћа богатог влакнима.
Фото: Pixabay/congerdesign
Састојци:
  •  3 чена белог лука
  • 50 грама црног лука
  • 2 шаргарепе
  • 50 грама целера
  • 1,7 литар повртног темељца
  • 150 грама свежих печурака, исечених на кришке
  • 200 грама сочива
  •  80 грама јечма
  • 1 кашика концентрата парадајза
  • 1½ кашичице сушеног тимијана
  • 1 кашика кари праха
  • 1 ловоров лист
  • 1 кашика свежег першуна
  • 2 кашике лимуновог сока
  • 1 кашика соја соса
  • 1 кашичица соли
  • ½ кашичице свеже млевеног бибера
Припрема:

У већем лонцу, на лаганој ватри и мало уља, динстајте лук и бели лук 4 минута, повремено мешајући. Додајте шаргарепу и целер и динстајте још 3 минута, повремено мешајући. Умешајте повртни темељац, нарезане печурке, сочиво, јечам, концентрат парадајза, тимијан, кари у праху и ловоров лист. Доведите до кључања, а затим смањите ватру и кувајте 60 до 70 минута или док сочиво и јечам не омекшају, али не и кашасти. Умешајте ситно сецкани першун, лимунов сок, соја сос, со и бибер. Уклоните ловоров лист и послужите топло.

Пријатно!

Koji su najbolji svetski ulični specijaliteti?

Преузмите андроид апликацију.