Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Varivo od vrganja

Jedna od najukusnijih jesenjih gljiva svakako je vrganj koji raste u četinarskim i četinarskim šumama, na proplancima i osunčanim padinama. Obično se bere od ranog leta do jeseni, ali ako je zamrznete ili osušite, možete uživati i tokom zime.
Foto: Pixabay/olgabochajewska
Sastojci:
  • 30 grama vrganja
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 zelena paprika
  • 2 paradajza
  • 3 krompira
  • 2 kašike pavlake
  • 1 jaje
  • mlevena crvena paprika (slatka)
  • 1 grančica peršunovog lista ulje, biber, so
Priprema:

Za početak očistite, operite i isecite vrganje na tanke kriške. Na ulju prodinstajte seckani luk i izgnječeni beli luk, biber i paradajz. Zatim dodajte vrganje i začinite ih so, biber i paprika i sve dinstati oko 10 minuta. Krompir oljuštite, isecite na kockice i dodajte u varivo. Sve prelijte vodom, poklopite i kuvajte na srednjoj vatri dok krompir ne omekša. To znači da je i sve ostalo mekano. Po potrebi dodajte malo tople vode u povrće. U gotov varivo umešati pavlaku sa razmućenim jajetom, a pri serviranju čorbe posuti seckanim peršunom i poslužiti uz kukuruzni hleb.

Prijatno!

Supa koju jedemo kad smo bolesni oštećuje ćelije, pokazalo novo istraživanje

Preuzmite android aplikaciju.