Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Руске шубаре

Верујем да сви знате за шубаре или руске капе. Једноставно се топе у устима. 
Фото: Pixabay/Zozz_
Састојци:

Бисквит

  • 4 јаја
  • 12 кашика шећера
  • 100 милилитара кључале воде
  • 100 милилитара уља
  • 12 кашика брашна
  • 1 прашак за пециво
  • 3 кашике какаа

Крем

  • 500 милилитара млека
  • 6 кашика шећера
  • 1 пудинг од ваниле
  • 4 супене кашике густина
  • 100 грама маслац

Глазура

  • 200 милилитара слатке павлаке
  • 150 грама чоколаде за кување
  • кокос за ваљање шубара
Припрема:

Испеците бисквит

Смесу за бисквит направите мешањем свих састојака, сипајте у калуп за печење. Пеците на 200 степени 25 минута.

Скувати крему

Крем кувајте на пари уз стално мешање. Док је још топао, умешајте путер.

Направите шубаре

Печени бисквит прережите шољом да добијете округле колаче и преполовите их, хоризонтално. Половину премазати кремом и прекрити другом половином бисквита. Спољну ивицу такође премажите кремом и уваљајте у кокос.

Покријте чоколадом

За глазуру све састојке ставите у металну чинију и истопите на пари. Пажљиво прелијте шубару чоколадом.

Пријатно!

Ruski napitak sa dve namirnice iz kuhinje pomaže kod problema sa nesanicom

Преузмите андроид апликацију.