Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Кифлице са сувим грожђем

Укусне кифлице са сувим грожђем које се лагана праве. И одлично иду уз поподневну кафу и чај.
Фото: Pixabay/FOKUZA
Састојци:
  • 500 грама брашна
  • 10 грама сувог квасца
  • прстохват соли
  • 100 грама шећера
  • 120 милилитара млека
  • 150 грама путера за колаче
  • 3 јаја
  • 1 нарендана корица поморанџе
  • 100 грама сувог грожђа
Припрема:

У посуду, у којој ћете месити тесто, ставити брашно прстохват соли, суво грожђе,шећер, изрендану корицу поморанџе, надошли квасац, јаја и отопљени путер. На миксер ставити спиралне наставке и мутити миксером док се тесто не почне да одваја од страница посуде, наставити да мутите тесто миксером док не добијете меко и глатко тесто. По жељи,кад тесто почне да се одваја од страница посуде, можете да истресете на радну површину и наставити да месите рукама док не добијете глатко тесто,које се не лепи за руке, ако је потребно додати још мало брашна.

Обликовати тесто у лопту премазати са уљем и вратити назад у посуду у којој сте замесили тесто. Гледајте да посуда буде већа јер тесто ће да нарасте током ноћи. Покрити са најлоном и ставити у фрижидер да одстоји преко ноћи.
Ујутру извадити тесто из фрижидера и оставити га на собној температури око сат времена,премесити тесто и поделити на пола.

Растањити тесто у круг што тање можете, исећи на четвртине па онда сваку четвртину на још пола тако да укупно добијете 8 троугла од сваког круга. Завијене кифлице ставити на плех, који сте прекрили папиром за печење и оставити довољно места између, јер кифлице ће још да нарасту приликом печења. Све исто урадите и са другом половином теста. Ставите кифлице да се пеку у рерну коју сте претходно ѕагрејали на 180 степени, пеците док не порумене. Када буду готове можете их посути шећером у праху.

Пријатно!

 

Navike francuza koje ih čine vitkim

Преузмите андроид апликацију.