Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Чоколадни колач без јаја

Ко још може да одоли чоколади? Доносимо вам рецепт за фантастичну посластицу која се брзо припрема.
Фото: Pixabay/varintorn
Састојци:

 За бисквит 

  • пола литре јогурта
  • 300 грама брашна
  • 250 грама шећера
  • 120 милилитра уља
  • 25 грама какао
  • 2 кашичице соде бикарбоне
  • путер за премазивање плеха

За глазуру 

  • 150 грама путера
  • 150 грама чоколаде за кување
  • 120 грама шећера
  • 120 милилитара млека
Припрема:

Јогурт, брашно, шећер, уље, какао и соду бикарбону мешајте миксером два до три минута. Смесу сипајте у плех премазан путером и пеците у рерни загрејаној на 200 степени око 20 минута. Затим направите глазуру. На шпорету отопите путер, скините га са тањира и умешајте чоколаду изломљену на коцкице и млеко. Мешајте док не добијете глатку смесу. Колач охладите и прелијте чоколадном глазуром. Колач послужите са шлагом, а по жељи можете га послужити и са бобичастим воћем.

Пријатно!

Šta je glazura od šećera u prahu i kako se priprema?

Преузмите андроид апликацију.