Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Brusketi

Među poznatijim predjelima su brusketi, a pripremljeni po receptu jednog čuvenog italijanskog kuvara će vas oduševiti.
Foto: Pixabay/RitaE
Sastojci:
  • hleb
  • čeri paradajz
  • 1/2 ljute papričice
  • 2-3 čena belog luka
  • 2-3 lista origana (može i sušeni)
  • mocarela
  • rikota
  • malo bosiljka

Za pastu od sušenog paradajza:

  • sušeni paradajz
  • malo sirćeta
  • malo maslinovog ulja
Priprema:

Isecite hleb na parčiće, pa propržite dobro sa obe strane u tiganju. Još je bolje ako imate gril tiganj. Paradajz stavite u pleh, prelijte maslinovim uljem, pa posolite i pospite seckanim belim lukom, seckanom ljutom papričicom i origanom. Pecite ih na 200 stepeni oko 2-3 minuta. U činiji pomešajte mocarelu koju ste zgnječili, a zatim dodajte rikotu, malo soli i promešajte. Napravite pastu od sušenog paradajza tako što ćete izblendirati sušeni paradajz koji ste malo posolili i u koji ste sipali maslinovo ulje i sirće. Uzmite hleb koji ste prepekli, pa pređite preko njega čenom belog luka. Sipajte malo maslinovog ulja, pa premažite pastom od sušenog paradajza. Preko premažite namazom od sira, pospite pečeni paradajz i ukrasite bosiljkom. Prelijte maslinovim uljem.

Prijatno!

Koji je najbolji način za čuvanje krompira?

Preuzmite android aplikaciju.