Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Бакине шапице са укусом јесени

Да ли волите да једете добре старе шапице? Укус ових традиционалних бакиних колачића аутоматски нас враћа у детињство.
Фото: Pixabay/marewa
Састојци:
  • 400 грама глатког брашна
  • 200 грама млевених ораха
  • пола пакета прашка за пециво
  • 200 грама шећера
  • 250 грама свињске масти
  • 1 јаје
  • кашика рума
  • шећер у праху
Припрема:

Добро измешајте брашно, орахе, шећер и прашак за пециво. Додајте маст, јаје и рум и замесите глатко тесто. Оставите да се добро одмара у фрижидеру најмање сат времена. Припремите калупе за шапе. Овај корак је веома важан како би се целе шапе извадиле из рерне. Калупе премажите машћу, уљем или путером и поспите брашном. Утисните смешу у калуп. Калуп треба да буде „пун до врха“. Добро поравнајте смешу. Пеците шапе око 20 минута на 180 степени. Извадите шапе из калупа и уваљајте их у шећер у праху.

Пријатно!

Da li znate koje namirnice nemaju rok trajanja?

Преузмите андроид апликацију.