Почетна > Културна сцена
Културна сцена Нови Сад

Представа “Мидлсекс” у СНП-у

Сутра, 1. децембра у 19.30 часова на сцени Пера Добриновић Српског народног позоришта, одиграће се представа “Мидлсекс”.
Фото: СНП

Засновано на причи о трима генерацијама грчких емиграната у Америци 20. века, који чине породицу у којој је рођено дете хермафродит. “Мидлсексомсе отвара питање идентитета…

Суочавање са својим телом, околином, породицом, идентитетом, след је у животу сваког од нас, али шта када наше
тело или ум одступа од онога што околина сматра “нормалним”?

Први пут, у Српском народном позоришту, одважна млада екипа проговориће о половима, суочавању са собом, страховима, те поставити питање шта је данас “нормалност”, зашто човек има потребу да сврстава ствари по одређеним нормама и неписаним правилима.

Редитељка Јована Томић, заједно са драматургом Димитријем Кокановим, као и члановима ансамбла, поставиће на репертоар СНП-а нову представу “Мидлсекс” Џефрија Јуџинидиса, која прича причу о интерсекс особи која је одгајана као девојчица, да би у тинејџерском периоду уочила различитост свог тела у односу на вршњаке и надаље наставила да живи као мушкарац.

Слојевит, духовит и оштар, роман “Мидлсекс” који је награђен Пулицеровом наградом, кроз породичну причу грчких емиграната, говори о горућој потреби сваког од нас, а то су лични избор и слобода.
Фото: СНП

Роман Мидлсекс је до сада стекао култни статус, поред тога што је награђен Пулицером, у априлу 2020. се појавила вест да је у току снимање серије по роману за HBO. Јуџинидисов претходни роман “Самоубиство невиности” такође је екранизован, по њему је снимљен култни филм “Виргин суицидес” у режији Софије Кополе.

Поред Бојане Милановић и Бранислава Јерковића, у представи играју: Золтан Молнар, Драгиња Вогањац, Соња
Исаиловић, Александар Сарапа, Тијана Марковић, Аљоша Ђидић, Димитрије Аранђеловић, Вукашин Ранђеловић и Миа
Симоновић.

Сценографију представе ради Јасмина Холбус, док је за костим задужена Маја Мирковић.

За представу “Мидлсекс” музику компонује Лука Мејџор, док ће за сценски покрет бити задужен Игор Коруга.

Представа се ради у копродукцији са Омладинском престоницом Европе Нови Сад (ОПЕНС).

“Gradske info” i Pozorište mladih vam poklanjaju dve karte!

Преузмите андроид апликацију.