Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Пет трикова помоћу којих ће ваш дом увек лепо мирисати

Да ли ваш дом има необичан мирис који не нестаје ни након темељног чишћења? Постоје једноставни начини да се решите тог мириса и да ваш дом увек лепо мирише.
Фото: Pixabay/Skitterphoto

Свака кућа има мирис. Многи фактори заједно стварају мирис у вашем дому, било да се ради о собним биљкама, ципелама у сталку за ципеле, канти за смеће, вашем љубимцу и слично.

Мирис свих ових ствари се комбинује да би створио јединствен мирис вашег дома.

Иако можете редовно чистити свој дом и пазите да нема смрдљивих ствари, понекад вам је потребно много више од овога да би ваша кућа добро мирисала.

Ево 5 једноставних начина да ваш дом добро мирише.

Очистите и промените канту за смеће

Ово је најочигледнији начин да ваш дом добро мирише и да се ослободите свих мириса. Канта за смеће је често пуна отпадака као што су коре воћа и то може бити непријатног мириса. Дакле, сваки дан празните канту за смеће и редовно је мењате.

Мирисне свеће

Држање мирисних свећа у сваком углу куће је сигуран начин да ваша мирише божанствено. Држите по један у свакој просторији, од дневне до спаваће собе, и упалите их кад год желите да помиришете нешто лепо.

Потпури

Лепо изгледа и још боље мирише. Лако је доступан у било којој продавници кућног декора, а можете чак и да направите сопствену тако што ћете једноставно помешати шаку сувог цвећа са мало етеричног уља и држати их у херметички затвореној посуди недељу или две.

Очистите тепихе

Теписи су често један од главних криваца за непријатне мирисе у кући. Да бисте то избегли, поспите мало соде бикарбоне на своје тепихе, а затим их усисајте да бисте се решили чудног мириса.

Скувати лимун

Да, добро сте прочитали! Да би ваш дом мирисао невероватно, једноставно напуните посуду водом, додајте нарезани лимун и своје омиљено биље. Пирјајте их на тихој ватри како би арома зачинског биља и воћа прожела кућу.

Собне биљке

Многе биљке имају пријатан мирис и ефикасне су у пречишћавању ваздуха. Набавите биљке попут љиљана, јасмина и гарденије да би ваш дом добро мирисао.

Vreme je za promene: „Feng shui“ saveti za privlačenje pozitivne energije i pripeme doma za jesen

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке