Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Пасту за зубе не морамо користити само за зубе! Ево шта још може да очисти

Паста за зубе је благо абразивна, тако да је одлична за чишћење мрља, али је довољно нежна да неће оштетити осетљиве површине.
Фото: Pixabay/stevepb

Поред тога, неке пасте за зубе су чак формулисане да избељују, што их чини још ефикаснијим у уклањању мрља.

Зато није ни чудо што се паста за зубе може користити за чишћење, а бела паста за зубе је одлична за најбоље резултате.

Беле кожне патике

Ако имате тешке мрље на белим кожним ципелама, помешајте једну кашику беле пасте за зубе, једну кашику соде бикарбоне и једну кашику воде. Користите меку четкицу за зубе да нанесете раствор на мрље, нежно трљајући кружним покретима. Обришите влажном крпом, а затим осушите.

Линолеум плочице

Ако на поду од линолеума има мрља, чистом крпом утрљајте белу пасту за зубе у плочицу и раширите је док пасте за зубе више не остане.

Сребрни прибор

Да би потамнели сребрни прибор заблистао, нежно утрљајте сваки комад капљицом пасте за зубе. Затим исперите и добро осушите.

Пегла на пару

Ако је гвоздена плоча прекривена минералним наслагама, паста за зубе помаже да се очисти. Утрљајте пасту за зубе на плочу, а затим пажљиво обришите преосталу пасту чистом крпом. Да бисте били сигурни да су сви остаци потпуно уклоњени, пеглајте обичан комад тканине пре него што почнете да пеглате одећу коју носите.

Лавабо

Иронично, они комадићи пасте за зубе који случајно падну у лавабо и чине да ваше купатило изгледа неуредно, заправо се могу користити за чишћење лавабоа. Користите влажни сунђер да померите белу пасту за зубе кружним покретима, а затим добро исперите.

Kako i koliko često treba da perete farmerke?

Преузмите андроид апликацију.