Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ово је водећи узрок умора, кажу научници

Добар сан је неопходан за здравље и опште благостање. Ако не одмарате тело, осећаћете се лоше физички, промениће се и ваше понашање и смањена концентрација. Једна ноћ без доброг, чврстог сна може покварити квалитет целе недеље.
Фото: Pixabay/Engin_Akyurt

Недостатак сна током дужег временског периода може створити дугорочне здравствене проблеме, негативно утицати на односе и ваш посао, па чак и узроковати да се осећате депресивно.

Према подацима Гугла, тражење питања „зашто сам увек уморан?“ овог месеца је порастао за 500 одсто, а у последњих 18 година је претраживан више пута него било која друга тема.

Много је фактора који нас чине уморним, али у последње време најчешћи и водећи узрок је стрес. Многи од нас су у кризном стању више од годину дана.

Ми се носимо са неподношљивим ситуацијама као што су рад од куће, школовање деце код куће, туга због губитка вољених и пријатеља или усамљеност.

Научници истичу да стрес може негативно утицати на РЕМ фазу сна и изазвати несаницу. А без доброг сна, сутрадан је осуђен на пропаст. Пандемија, рат и стрес довели су до борбе против умора.

Slušajte muziku i bićete produktivniji

 

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке