Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ови трикови ће вам олакшати свакодневно чишћење

Многи сумњају у стварну корист и функционалност трикова за чишћење које нам пласирају на друштвеним мрежам. Међутим, неки савети и трикови заиста функционишу и могли би вам олакшати свакодневни живот.
Фото: Pixabay/Myriams-Fotos
Ослободите се трагова на паркету тениском лоптом

Огреботине на вашем паркету су коначно нашле своје решење. Само користите тениску лоптицу као гумицу за брисање огреботина. Овде нема хемикалија, тако да је безбедно за све врсте подова.

Ослободите се мириса одвода течношћу за испирање уста

Уклоните непријатне мирисе тако што ћете сипати три чепа течности за испирање уста у одвод. Иста антибактеријска својства која се боре против лошег задаха ће убити клице у вашем водоводу, који ће мирисати на менту.

Очистите мрље на тканини пеном за бријање

„Не плачи“ због проливеног вина по омиљеном одевном предмету. Уместо тога, узмите мало пене за бријање и попрскајте је на мрљу што је пре могуће. Оставите да пена одстоји 30 минута, а затим орибајте и исперите мрљу.

Вратите оригиналну боју шољици за кафу содом бикарбоном

Већина људи има неколико шољица које једноставно не могу да очисте, без обзира колико их истрљају течношћу за прање судова. У овом случају ће вам помоћи сода бикарбона. Помешајте четвртину соде бикарбоне са неколико кашика воде да направите густу пасту. Затим трљајте своје омиљене шоље сунђером неколико минута док мрље не нестану.

Исполирајте прибор за јело алуминијумском фолијом

Прибор за јело је изгубио сјај? Сакупите мало алуминијумске фолије и ставите је у одељак за прибор за јело у машини за прање судова и покрените уобичајени циклус. Између филма и детерџента ће доћи до хемијске реакције, која ће вратити сјај вашем посуђу.

Alkoholno i jabukovo sirće: Da li znate koje su glavne razlike i koje je efektnije kada je čišćenje u pitanju?

Преузмите андроид апликацију.