Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ова женска особина највише плаши мушкарце

Није тајна да многи мушкарци не знају како да се носе са одређеним женским особинама, а студија је сада потврдила велики стереотип везан за једну женску особину.
Фото: Pixabay/darksouls1

Колико сте пута у животу чули изјаву да се мушкарци плаше паметних жена?

Једно истраживање потврдило је овај стереотип. Тим научника је анализирало експеримент у којем је 500 субјеката учествовало у такозваним ‘брзим спојевима’.

Након сваког састанка, учесници су морали да оцене физички изглед и интелигенцију особе са којом су разговарали и на крају да напишу да ли би поново ишли на састанак.

Анализом експеримента утврђено је да би мушкарци радије отишли ​​на други састанак са женом која им је физички привлачна него са оном коју су оценили као веома интелигентну.

Са друге стране, испитанице подједнако цене изглед и интелигенцију, али би изашле на састанак са мушкарцем кога сматрају интелигентним, али му нису дале високу оцену у погледу изгледа.

На питање зашто се мушкарци заправо плаше паметних жена, стручњаци нуде једноставан одговор:

Због поређења сопствене интелигенције са женском, јер се тада осећају несигурно: „Мушкарци мање привлаче жене које су боље од њих, а ово је резултат тренутне промене у њиховој перцепцији самих себе. Осећају се мање мужевно када их жена надмудри.“

Ko bolje prolazi namrgođeni ili ljubazni?

Преузмите андроид апликацију.