Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ова три зачина чисте плућа пушача

Конзумација одређене врсте хране и пића помаже организму да се ослободи штетних материја у организму, показале су студије. Дакле, ова три зачина су одлична за чишћење плућа пушача.
Фото: Pixabay/stevepb
Бели лук

Бели лук називају и природним антибиотиком, средством за одчепљивање дисајних путева, моћном биљком са антиканцерогеним и антиинфламаторним дејством која сузбија гљивице и одређене вирусе.

Садржи алицин који уништава инфекције респираторног тракта, а многа истраживања су показала да је ефикасан помагач у чишћењу плућа пушача, али и бивших корисника дуванских производа. Међутим, велике количине белог лука се не препоручују особама које имају проблема са желуцем и пробавним системом.

Ђумбир

Овај зачин јача имунитет, побољшава варење, смањује надимање, смањује упалне процесе у организму и уклања токсине из плућа и остатка организма. Ђумбир се најчешће прави у чај или додаје у здрава пића, а може се користити и као зачин за слана и слатка јела. Веома је моћан, тако да не бисте требали јести више од два центиметра ђумбира дневно. Ако нисте сигурни у тачну дозу, обратите се лекару или нутриционисту.

Куркума

Нека истраживања су показала да ова биљна врста из породице ђумбира побољшава чишћење плућа од штетних материја као последица пушења или живота у загађеној средини. Поред тога, спречава болести респираторног система. Куркума се традиционално користи за кари и друга индијска јела, припрему златног млека и разне здраве смутије. Да бисте уживали у антиинфламаторним предностима куркуме, помешајте је са мало црног бибера.

Pet namirnica koje drastično smanjuju rizik od raka kože

Преузмите андроид апликацију.