Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ова три уређаја су прави гутачи енергије, чак и ноћу

Поред драстично скупљег гаса, експлозивно расту и цене струје, које представљају оптерећење за многе потрошаче. Ноћу, када је светло угашено, а ви лежите у кревету, ту су кућни апарати који „гутају” струју.
Фото: Pixabay/Bru-nO

Било да је у питању кабл за пуњење, интернет рутер или замрзивач – многи уређаји непотребно повећавају ваш рачун за струју ноћу. Али постоје једноставни трикови да буквално ноћу искључите те кућне апарате и уштедите струју.

Рутер ради и троши струју 365 дана у години и пре свега 365 ноћи.

То се свакако одражава и на рачун за струју. Најбољи савет за уштеду новца: искључите рутер ноћу. Не само да штедите струју, већ се и штитите од хакерских напада.

Још један ноћни гутач енергије је замрзивач.

Наравно, производи се морају хладити и ноћу, а струју се не може тек тако искључити. Али ако редовно одмрзавате замрзивач, не трошите непотребну енергију. Јер што је слој леда дебљи, потребно је више струје за одржавање ниских температура. Дакле, ако редовно одмрзавате замрзивач, уштедите између 15 и 45 процената на трошковима енергије.

Увече брзо напунити мобилни и оставитe пуњач у утичници?

Будите опрезни: пуњач наставља да користи струју и непотребно повећава ваш рачун за струју. Из тог разлога, увек га искључите након пуњења или користите вишеструку утичницу са прекидачем који се може искључити.

Da li znate zašto vrata mašine za pranje veša imaju izbočinu?

Преузмите андроид апликацију.